TÜV gecertificeerd!

Fietsendragertest

 

 

Onlangs heeft de ANWB de XLC Azura Easy fietsendrager getest. De fietsendrager inclusief fietsen is tijdens de test geheel losgekomen van de trekhaak van de auto.


XLC herkent zich niet in deze testresultaten. Uit het onderzoek en de hertest van Indes (producent van de XLC Azura Easy Fietsendrager) is gebleken dat er geen andere verklaring kan worden gegeven dan dat de drager door de ANWB niet goed is gemonteerd. De ANWB is hier door XLC op gewezen maar de publicatie werd niet aangepast of teruggetrokken.   

 

100% veilig product

XLC is er van overtuigd dat bij goed gebruik er altijd sprake is van een veilig product. Dit is ook door de RDW als zodanig beoordeeld. Om dit te onderstrepen heeft XLC de betreffende drager zelf opnieuw getest onder dezelfde extreme omstandigheden. Daarbij heeft de drager geen mankementen vertoond wat nogmaals duidt op een onjuiste bevestiging door de ANWB. Daarnaast is de XLC Azura Easy drager getest door TÜV; een onafhankelijke partij die producten beoordeelt op veiligheid en kwaliteit. De Azura Easy heeft de test glansrijk doorstaan en heeft de TÜV certificering ontvangen.

 

Tevens willen wij graag vermelden dat deze klemconstructie gedurende 18 jaar gebruikt wordt op diverse dragers.

 

Meer weten over de XLC fietsendrager?

 

 

UPDATE - Hertest in samenwerking met ANWB

Begin dit jaar heeft de ANWB de XLC Azura Easy fietsendrager getest en als onveilig bestempeld. XLC herkent zich geheel niet in dit oordeel en is na uitvoerig onderzoek van de door de ANWB geteste fietsdrager tot de conclusie gekomen dat de test door de ANWB onzorgvuldig is uitgevoerd.

 

Afgelopen week heeft XLC in samenwerking met de ANWB twee exemplaren van de XLC Azura Easy laten testen door een onafhankelijke professionele testrijder van Verkeersveiligheid groep Nederland B.V. Deze drie testen heeft de XLC Azura Easy met goed gevolg doorstaan. 

Dit onderstreept de resultaten van de afgelopen periode. XLC heeft de XLC Azura Easy uitgebreid laten testen op dezelfde wijze als de ANWB de fietsendrager heeft getest. Zo is een hertest uitgevoerd onder toezicht van de TÜV* en is ook een hertest uitgevoerd door de RDW**. 

Al deze testen door drie onafhankelijke instanties bekracht voor XLC de conclusie dat de XLC Azura Easy gewoonweg veilig is.

 

* TÜV is een onafhankelijke organisatie en richt zich op het certificeren en valideren van producten en diensten zodat deze als veilig bestempeld kunnen worden en zo de consument de veiligheid te garanderen van een product of dienst.

** De RDW is een publieke dienstverlener in de mobiliteitsketen en beschikt over een grote expertise door jarenlange ervaring met de uitvoering van wettelijke en opgedragen taken op onder andere het gebied van: toelating van voertuigen en onderdelen daarvan.