Nieuws

XLC 3 Nations Cup aankomend weekeinde in Solingen (D)

Komend weekeinde zal de XLC 3 Nations Cup Solingen bezoeken. Vorige week was de wedstrijdserie nog in het Duitse Saalbach. Solingen wordt een totaal andere wedstrijd! De klimmen zijn minder steil, en het weer ziet er in de voorspellingen totaal anders uit. Saalbach was nog nat en glad, in Solingen zal het devies voor de deelnemers zijn om te blijven drinken in verband met de warmte.

 

Bj de heren is de verwachting dat Ben Zwiehoff uit Duitsland weer voor het podium zal meestrijden. In Saalbach was hij na een strijd tot op het laatst met Ruben Scheire in de race voor de winst. Uiteindelijk trok Scheire aan het langste eind. Schiere staat nog niet op de startlijst, wellicht meld hij zich ook in Solingen. Pierre de Froidmont, de under 23 renner uit Belgie, zal in Solingen zeker een geduchte concurrent zijn voor Zwiehoff, hij won immers Beringen (B), de week voor Saalbach.

 

Bij de dames staat Anne Terpstra weer op de startlijst. In Saalbach maakte zij haar comeback met een derde plaats na een lange periode blessureleed. Elisabeth Brandau werd eerste en Sophie von Berswordt derde. Tepstra bouwt via de XLC 3 Nations Cup weer aan haar World Cup niveau.

 

Voor de thuisblijvers, blijf op de hoogte via Facebook!