Mobilizing people through the Power of Bicycles

World Bicycle Relief bouwt en distribueert speciaal ontworpen, lokaal geassembleerde, robuuste fietsen aan studenten, werknemers in de gezondheidszorg en ondernemers in de ontwikkelingslanden. Ze creëren een wereld waar afstand is niet langer een barrière voor onderwijs, gezondheidszorg en economische kansen is.

 

Accell Group ondersteunt de financiering van fietsen voor Zambiaanse schoolkinderen op vijf scholen als onderdeel van de Bicycle Educational Empowerment Program (BEEP). Onderwijs is essentieel voor het beëindigen van de cyclus van ziekte en armoede, maar in veel landelijke gebieden over de hele wereld hebben kinderen hebben geen toegang tot een basisopleiding vanwege de afstand. Het BEEP biedt fietsen aan studenten, leraren en vrijwilligers om de toegang tot onderwijs te bevorderen met het doel de onderwijsresultaten te verbeteren.

 

Mede dankzij de Accell Group heeft World Bicycle Relief haar programma geïmplementeerd op vijf scholen in Zambia in 2015: Chebele Primary School, Kabila Primary School, Lukwesa Secondary School, Musangu Primary School, en Mutima Junior Secondary School. Doordat de studenten nu mobiel zijn, kunnen ze sneller naar school, houden ze meer energie over om te leren en hun dromen na te streven.

 

Meer informatie over World Bicycle Relief staat op hun website.